“Газпром” втратив половину свого річного експорту

Це відбулося у наслідок втрати європейського ринку через санкції.

03.01.2023
“Газпром” втратив половину свого річного експорту
Фото: умовне

Росія за рік втратила майже половину свого експорту (45,5%), а падіння видобутку газу, якщо порівнювати з 2021 роком, становило 20%, повідомив глава компанії “Газпром” Олексій Міллер, передає Guildhall.

Обсяг газу, який “Газпром” відправив на експорт у 2022 році, став мінімальним для компанії у 21 столітті. Видобуток також побив антирекорд за останні 15 років. 

Після втрати європейського ринку через санкції, Міллер заявив, що завданням №1 для “Газпрому” є “забезпечення газом російських споживачів”, але, попри це, російська влада остаточно вирішила відмовитися простягати трубу “Газпрому” до віддалених регіонів країни, які чекають на газифікацію десятиліттями.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.