Європа хоче зберігати свій газ в Україні, — Bloomberg

Європейський Союз планує використати українські газові сховища для зберігання купленого до наступного опалювального сезону газу.

12.06.2023
Європа хоче зберігати свій газ в Україні, — Bloomberg

Про це повідомляє інформаційне агентство Bloomberg.

Україна готова надати близько 10 млрд кубометрів своїх сховищ.

За інформацією Bloomberg, європейські чиновники зараз розглядають можливість використання українських газових сховищ.

Причиною цього є те, що більшість сховищ на території Європейського Союзу (понад 70%) на цей час уже заповнена.

“Українські сховища можуть допомогти збалансувати попит і пропозицію протягом другої половини літа 2023 року, враховуючи їх відмінний зв’язок з газовими ринками ЄС”, — заявила у коментарі Bloomberg німецька енергетична компанія RWE AG, яка раніше уже використовувала українську газову інфраструктуру.

Одне із сховищ, яке у першу чергу цікавить європейців — це Більче-Волицько-Угерське на території Львівської області. Але йдеться не тільки про цей об’єкт, а і про цілу низку сховищ у різних регіонах України. За інформацією Bloomberg, Укртрансгаз готовий надати третину із 30 млрд кубометрів сховищ, які розташовані у відносній безпеці на глибині 2 км під землею.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.