Британія запровадила санкції проти 22 російських чиновників

Вони причетні до мобілізації громадян РФ.

30.11.2022
Британія запровадила санкції проти 22 російських чиновників
Фото: умовне

Повідомлення про це з’явилося 30 листопада на сайті британського уряду. 

“Рішення російського режиму про часткову мобілізацію російських громадян було відчайдушною спробою придушити доблесних українців, які захищають свою територію. Вона провалилася. Сьогодні ми впровадили санкції проти осіб, які виконували цей заклик, що відправили тисячі російських громадян воювати в незаконній та огидній війні”, — заявив міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі. 

У переліку підсанкційних осіб опинились, зокрема:

  • віцепрем’єр-міністр РФ Денис Мантуров, який є відповідальним за нагляд за російською оборонною промисловістю та оснащення мобілізованих військ;
  • Аркадій Гостєв – директор Федеральної служби виконання покарань РФ;
  • Дмитро Безруких – керівник Федеральної служби виконання покарань Ростовської області;
  • Елла Памфілова – глава Центральної виборчої комісії Росії”
  • Андрія Буров, який є керівником виборчкому Ростовської області.

Безруких і Гостєв, за версією МЗС Британії, співпрацювали з олігархом Євгенієм Пригожиним, якого називають “кухарем Путіна” та який очолює незаконне збройне формування ПВК Вагнера. У співпраці з Пригожиним Безруких і Гостєв поповняли лави найманців ПВК, яка воює на боці РФ проти України.

Водночас Памфілова та Буров попали у санкційні списки за “організацію фейкових референдумів на чотирьох тимчасово окупованих територіях України”.

Крім іншого, у санкційний перелік Лондона потрапили 10 губернаторів і глав регіонів Росії, серед яких очільники Дагестану, Інгушетії та Калмикії, звідки призивається значна кількість військових для війни в Україні.

Клеверлі наголосив, що Велика Британія продовжить за допомогою санкцій і військової допомоги підтримувати Україну, яка захищає свою незалежність.

Загалом Британія вже запровадила санкції проти більш ніж 1200 фізичних та 120 юридичних осіб у відповідь на розв’язану Росією війну.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.