Британія наклала санкції на 86 фізичних осіб та компаній рф, які причетні до розкрадання українського зерна

Крім того, вони пов’язані з транспортуванням російських енергоносіїв.

19.05.2023
Британія наклала санкції на 86 фізичних осіб та компаній рф, які причетні до розкрадання українського зерна
Фото: умовне

Обмеження спрямовані на підприємства та осіб, що пов’язані зі здатністю росії фінансувати та вести війну, йдеться на сайті британського уряду.

«Санкції націлені на 86 осіб та організації, що повʼязані з російським енергетичним, металургійним, оборонним, транспортним і фінансовим секторами. Це посилює тиск на джерела доходів путіна, які у нього залишилися, і спроби використовувати ці сектори для підтримки військової машини», — йдеться в урядовому повідомленні.

У списку є 24 фізичні та юридичні особи, пов’язані з транспортними послугами росії, 20 оборонних керівників і компаній, які оснащують російські збройні сили і «ПВК Вагнера», та 9 організацій, повʼязаних з «Росатомом».

Обмеження також торкнулися Тінькофф Банку, Росбанку, виробника вуглеволокна Umatex, «Сєвєрсталі», «Магнітогорського металургійного комбінату» та членів рад директорів «Радкомфлоту» і «Транснафти».

Підсанкційними стали Ігор Алтушкін — засновник і найбільший акціонер російської мідної компанії і директори АТ «Концерн Калашников» Алан Лушинков і Володимир Лепін, що виробляє 95% всієї вогнепальної зброї в росії. Також до списку потрапив керівник Запорізької АЕС Олег Романенко, який вступив у змову з урядом росії.

Нагадаємо, раніше Велика Британія наклала санкції на Марченко та родичів російських олігархів.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.