Близько 40 країн готують жорстку заяву проти участі рф і білорусі в Олімпійських іграх

З заявами вже виступили Польща, Естонія, Литва та Латвія.

03.02.2023
Близько 40 країн готують жорстку заяву проти участі рф і білорусі в Олімпійських іграх
Фото: умовне

Про це в інтерв’ю PAP сказав міністр спорту та туризму Польщі Каміль Бортничук.

Він повідомив, що 10 лютого відбудеться зустріч із постійною групою з близько 40 міністрів спорту з країн Європейського Союзу, а також з Британії, Австралії, Канади, Південної Кореї та Японії, які мають представити “сильну спільну позицію”.

“Це, безумовно, буде жорстка позиція, яка буде проти участі представників росії та білорусі в Олімпійських іграх”, – зазначив міністр.

Відповідаючи на запитання про заяви України та Латвії щодо бойкоту майбутньої Олімпіади, він сказав, що це “завжди найсильніша карта і остаточне рішення”.

“Думаю, ці країни без вагань скористаються цим”, – додав він. 

“Я б дав МОК шанс на саморефлексію, поки що не ставив би їх перед стіною таких сильних альтернатив. Ми маємо на це час. Ігри відбудуться в середині наступного року, тому є час, щоб оцінити інструменти. Замість того, щоб одразу принижувати партнерів, варто спочатку дати шанс на саморефлексію”, – наголосив він.

Нагадаємо, російським та білоруським спортсменам дозволили взяти участь в Олімпійських іграх 2024. Президент Литви звернувся до країн Заходу через можливу участь росіян та білорусів в Олімпіаді, а Польща заявила, що коаліція країн висуне ультиматум МОК. 

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.