Україна бойкотуватиме Олімпіаду-2024 в разі допуску росіян та білорусів

Україна звертатиметься до міжнародних організацій, аби домогтися заборони для спортсменів росії та білорусі. 

27.01.2023
Україна бойкотуватиме Олімпіаду-2024 в разі допуску росіян та білорусів
Фото: умовне

Про це повідомив міністр молоді та спорту України та президент НОК України Вадим Гутцайт у відповідь на заяву Міжнародного олімпійського комітету (МОК) про необхідність повернути росіян та білорусів у міжнародний спорт.

“Наразі йде робота щодо подальших можливих кроків та першочергових заходів для продовження санкцій та недопуску росіян та білорусів до міжнародних змагань. Якщо нас не почують, я не виключаю можливості, що ми бойкотуватимемо і відмовимося від участі в Олімпіаді”, – зазначив він. 

Українські національні спортивні федерації посилюють комунікацію з міжнародними федераціями, аби заборона лишилася в силі. 

“Прикладом є Національний комітет спорту інвалідів України, який спільно з партнерами домігся призупинення членства рф та рб у Міжнародному паралімпійському комітеті. Без згоди МПК, МОК навряд чи зможе виробити якісь рішення у цьому питанні. Крім того, чинними залишаються санкції Всесвітнього антидопінгового агентства щодо російських спортсменів”, – заявив він.

Нагадаємо, російським та білоруським спортсменам дозволили взяти участь в Олімпійських іграх 2024 під нейтральним прапором.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.