Країни Європи бойкотуватимуть Олімпіаду-2024, якщо там буде росія

Російські спортсмени брали участь у різноманітних акціях влади, які підтримують агресію проти України.

09.01.2023
Країни Європи бойкотуватимуть Олімпіаду-2024, якщо там буде росія
Фото: умовне

Про це пише “Inside the Games”, передає “24 канал”. 

Колишній член норвезького Міжнародного олімпійського комітету та один з організаторів зимової Олімпіади-1994 в Ліллехаммері Герхард Гейберг розповів, що низка європейських країн можуть бойкотувати Олімпіаду-2024 у Парижі, якщо до змагань допустять росію.

“Розробляти план прийнятних умов для включення російських спортсменів занадто рано, оскільки союзники України, як і вся Європа, цілком виправдані у своїй стурбованості.

Потрібно більше інформації про путіна та його воєначальників, які все ще надзвичайно агресивні. Лідерам Олімпійської ради Азії ще занадто рано досліджувати можливі шляхи для російської інтеграції.

Так, сусіди України цілком можуть піти на бойкот. Заходу не варто наважуватися йти в цьому хибному напрямку.

путін одержимий спортивним тріумфом. Виключення росії з Олімпіади-2024 може змусити його прикласти руку до завершення нестримного тероризму”, – заявив Гейберг.

Раніше президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах заявляв, що він підтримує участь російських та білоруських спортсменів в Олімпіаді-2024 у Парижі. При цьому він наголосив, що такої ж позиції дотримується президент Франції Еммануель Макрон. Вони вважають, що спортсменів з росії та білорусі, які не причетні до звірств в Україні, можна допустити до Олімпіади.

Зазначимо, після Першої світової війни Німеччина та Австрія були відсторонені від участі в Олімпійських іграх в Антверпені у 1920 році, а після Другої світової Німеччина та Японія були недопущені до Ігор у Лондоні у 1948 році.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.