Захисник, якому у Львові встановили біонічний протез руки, повернувся на фронт

Олександр – 24-річний захисник із Київщини. Брав участь у звільненні Чернігівщини, бив ворогів на запорізькому напрямку, а згодом – і на донецькому. Там і втратив праву руку.

01.05.2023
Захисник, якому у Львові встановили біонічний протез руки, повернувся на фронт

Як розповіли у Першому медичному об’єднанні Львова, того дня разом із побратимами хлопець вирушив звільняти одне із сіл поблизу Сіверська – це Бахмутський район. Кулемет танка, в якому їхали бійці, заклинив. Щоб його перезарядити, Олександр вибрався з машини. Саме в той момент у танк влучила ворожа міна. Олександр отримав множинні поранення: багатоуламкові пошкодження боку, поламані ребра, пробиті легені та посічена рука. 

Домедичну допомогу надали побратими. Потім пораненого захисника доправили до лікарні в Краматорську, де йому ампутували кінцівку. А далі – низка операцій і місяці в лікарнях Дніпра та Києва.

Після завершення лікування Олександр мріяв про сучасний біонічний протез. Такий дає змогу  – наскільки це можливо – повернути руці дрібну моторику. Олександр гадав, що аби отримати біонічний протез йому доведеться їхати за кордон. Та нову руку зміг отримати вдома – в Україні. Її захисникові встановили спеціалісти реабілітаційного Центру НЕЗЛАМНІ. 

Молодий чоловік навчився керувати своєю біонічною кінцівкою і вже з нею повернувся на фронт. Вдома на нього чекає дружина та п’ятирічний син.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.