22-річний захисник отримав біонічну руку у Львові

Після множинних поранень, трьох інсультів і зупинки дихання, 22-річний Георгій без сторонньої допомоги навіть сидіти не міг.

31.01.2024
22-річний захисник отримав біонічну руку у Львові

Як повідомляє пресслужба Львівської міськради, після 8 місяців важкої праці зі спеціалістами Національного реабілітаційного центру НЕЗЛАМНІ захисник повністю повернув собі контроль над тілом.

22-річний Георгій Раскалєй з міста Ірпінь. Хлопець захищає країну з 19-ти років на донецькому напрямку. В районі Бахмута у травні 2023 року молодий боєць отримав поранення. Ворожа міна влучила прямо у бліндаж, де був боєць.

У Георгія стались три крововиливи у мозок, а у лікарні Дніпра – зупинялося дихання. До тями воїн прийшов лише у столичному шпиталі, де дізнався про втрату руки.

На реабілітацію Георгія відправили до Львова. За 8 місяців хлопець відновив усі свої фізіологічні функції.

З огляду на вік, потреби та можливості пацієнта, мультидисциплінарна команда ухвалила рішення встановити Георгію найбільш функціональну та високотехнологічну штучну кінцівку – біонічну руку.

Георгія уже протезують спеціалісти центру, і їм залишились останні штрихи: підігнати куксоприймач та навчитися користуватися біонічною рукою.

 

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.