Японія допоможе Україні і Львівщині, зокрема

Сьогодні, 23 серпня, перший заступник начальника Львівської ОВА Андрій Годик зустрівся з виконавчим радником/президентом правління японської компанії Padeco Poland Sp. z.o.o. Йохеєм Сомою та заступником директора, керівником розвитку бізнесу французької компанії Egis в Україні, на Кавказі та Центральній Азії Максимом Свірським.

23.08.2023
Японія допоможе Україні і Львівщині, зокрема

Як повідомляє пресслужба Львівської ОВА, під час зустрічі сторони обговорили напрямки співпраці, у яких компанії готові підтримати Україну, зокрема, Львівщину, як регіон, де знайшли прихисток значна кількість внутрішньо переміщених осіб та захисників і захисниць, які проходять реабілітацію.

«Перемога неможлива без інфраструктури, яка зараз активно руйнується ворогом. Руйнується все, адже для ворога немає обмежень, чи це лікарня, чи соціальний заклад, чи дитячий будинок. Тому наше завдання – забезпечити стале функціонування всіх сфер життєдіяльності, не зважаючи на військовий стан. З огляду на це, ми з особливим інтересом ставимось до можливості співпраці з нашими міжнародними партнерами, до залучення коштів для відновлення інфраструктури, оскільки, не зважаючи на те, що Львівщина є тиловою областю, перед нею стоять складні виклики пов’язані з прийняттям ВПО, в тому числі дітей, наданням медичної допомоги, реабілітацією захисників і захисниць», – зазначив під час зустрічі Андрій Годик.

Максим Свірський розповів, що компанії Padeco та Egis є партнерами у проєктах, спрямованих на відновлення інфраструктури в Україні і ставлять перед собою ціль до кінця вересня узагальнити перелік отриманих пропозицій щодо допомоги Україні.

«Ми вдячні компанії Padeco за те, що вони звернули на нас увагу як на локального партнера. Зараз ми активно залучені до відновлення інфраструктури в Україні. Ми задіяні, зокрема, у проєкті відновлення енергетики та дорожньої інфраструктури, розбору завалів та ін. Компанія Padeco та уряд Японії зайняли активну позицію у підтримці України – нещодавно Padeco офіційно отримала від міністерства економіки Японії повноваження здійснювати відбір і аналіз проєктів та надавати рекомендації міністерству щодо фінансування проєктів в Україні. У цій сфері на базі нашого офісу в Україні ми комунікуємо з провідними британськими, американськими, данськими, французькими компаніями.

Перед нами стоїть амбітна мета – упродовж вересня завершити узагальнення всіх отриманих пропозицій та подати їх на розгляд міністерству економіки Японії», – зазначив Максим Свірський (Egis).

Основні напрямки співпраці, які обговорили сторони, – це підтримка медичних закладів області (зокрема, психіатричної лікарні та закладів, які надають допомогу з реабілітації захисникам і захисницям), закладів соціального захисту та закладів для перебування дітей, а також розселення ВПО.

Також під час зустрічі представників компаній ознайомили з можливостями Аналітичного порталу Львівщини, де можна швидко знайти інформацію про проєкти розбудови індустріальних парків, інвестування у старі промислові об’єкти та створення нових, а також кількість ВПО та їх розміщення в області, фонди житла для ВПО та ін.

«Завдяки повноваженням, наданих нам міністерством економіки, ми можемо визначити можливості для японського бізнесу надати допомогу Україні. Наше міністерство економіки дуже зацікавлене у тому, щоб почути безпосередньо від вас про ваші запити і потреби, з якими Японія могла б допомогти. Віримо, що наша економіка і наш досвід можуть бути корисними для України», – наголосив Йохей Сома (Padeco).

За результатами зустрічі сторони домовилися про підготовку Львівською ОВА на розгляд компаній переліку проєктів, реалізація яких потребує підтримки партнерів.

Довідково:

Egis – провідна міжнародна компанія, заснована у Франції, яка працює в секторах консалтингу, інженерії та обслуговування у 120 країнах світу. На Львівщині долучалася до реалізації проєктів у сфері міського громадського транспорту, енергетики, водних ресурсів та природоохоронної діяльності. Padeco – японська компанія, галузі діяльності якої поширюється на 130 країн і включають економіку, інжиніринг, фінанси, управління, інституційні перетворення та планування для державних та приватних організацій.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.