ВАКС вперше конфіскував майно путінського олігарха Євтушенкова

Суд конфіскував 17 обʼєктів нерухомості Владіміра Євтушенкова, площею майже 100 тис метрів квадратних

01.09.2022
ВАКС вперше конфіскував майно путінського олігарха Євтушенкова
Фото з відкритих джерел

Про це повідомляє «Центр протидії корупції».

ВАКС конфіскував 17 об’єктів нерухомості загальною площею майже 100 тисяч квадратних метрів, а також частки олігарха в кількох українських фірмах, а саме:

  • 42,09% у ТОВ «Електрозавод-ВІТ» (Запоріжжя)
  • 59,2% у ТОВ «ІТМ-Україна» (Київ)
  • 59,2% у ТОВ «Смарт Диджитал Солюшнс» (Київ)
  • 42,09% у ТОВ Науково-інженерний центр «ЗТЗ-Сервіс» (Запоріжжя)
  • 34,21 % у АТ «Український науково-дослідний проєктно-конструкторський і технологічний інститут трансформаторобудування» (Запоріжжя).

Зазначається, що євтушенков — один з найбагатших росіян, який має багато статків в Україні. У 2008, 2010 і 2011 роках він навіть отримував іменні пістолети «Форт» від Януковича. І мав повне сприяння з боку тодішньої української влади.

Також ЦПК зазначає, що євтушенков далеко не єдиний російський олігарх, який має серйозні статки в Україні. До переліку належать зокрема дерипаска, бабаков, ротенберг, фрідман, міллер та інші.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.