В Україну з Польщі намагалися незаконно провезти майже 3 млн грн

Гроші спакували у дві дорожні валізи.

10.05.2023
В Україну з Польщі намагалися незаконно провезти майже 3 млн грн
Фото: Волинська Митниця

Через пункт пропуску “Устилуг” двоє українців намагались незаконно ввезти в Україну понад 2,5 млн грн, повідомили у Волинській митниці.

Валюту виявили під час митного огляду у легковому авто, яке їхало “зеленим коридором”. Рух цією смугою передбачає, що перевізники можуть не декларувати переміщувані через кордон товари. Однак є обмеження щодо готівки: можна перевозити незадекларованими максимум 10 тис. євро.

На перевізників склали протокол. Наразі за таке порушення карають штрафом у розмірі 20% суми, що перевищує дозволену норму. Відтак в українців конфіскують майже 345 тис. грн.

“Під час складання протоколу про порушення митних правил врахували, що на дату переміщення валюти еквівалент 10 тис. євро за курсом Нацбанку України становив 402 602 грн. Однак у валізах двох подорожніх містилося майже 3 млн грн. Різниця між дозволеною до переміщення без письмового декларування та наявною готівковою валютою становила 2 млн 172 тис. грн”, – пояснили митники.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.