В Україні почали зростати ціни на полуницю

Експерти однією з причин назвали похолодання.

12.06.2023
В Україні почали зростати ціни на полуницю

В Україні зросла ціна на суницю садову. До цього призвели нестабільні та малооб’ємні поставки української ягоди, оскільки через погодні умови багато садівників не змогли розпочати збирання суниці садової. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Так, за даними щоденного моніторингу, тільки з початку поточного тижня суниця садова в українських господарствах подорожчала в середньому на 28%. Так, сьогодні місцеві садівники відвантажують цю ягоду на свіжий ринок по 40-80 грн/кг ($1,09-2,19/кг) залежно від якості та обсягу партії.

«Зростанню цін у даному сегменті надає підтримку не тільки зменшення пропозиції місцевої ягоди на українському ринку, а й попит, який, за словами операторів ринку, залишається на досить високому рівні», – йдеться у повідомленні.

Аналітики зауважили, що зараз ціна на суницю садову є в середньому на 14% вища, ніж в аналогічний період 2022 року.

Ключові гравці ринку не виключають, що незабаром ціна в цьому сегменті може помітно знизитися, оскільки погодні умови стабілізуються.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.