«Укрзалізниця» відновила транзит зерна через Польщу

Відповідні відвантаження дозволено для наземного транзиту і для транзиту до морських портів Гданськ, Гдиня, Свіноуйсьце і Щецин.

24.04.2023
«Укрзалізниця» відновила транзит зерна через Польщу

“Укрзалізниця” відновила перевезення української сільськогосподарської продукції на експорт залізничним транспортом для транзиту через територію Польщі, які були зупинені з 15 квітня. Про це повідомили агентству “Інтерфакс-Україна” у пресслужбі “Укрзалізниці”.

Повідомлення про скасування обмежень на зазначені перевезення національний перевізник отримав від польської компанії PKP Cargo 21 квітня.

Вказано, що цьому передувало розпорядження щодо транзитних вантажів з України міністра розвитку та технологій Польщі Вальдемара Буди.

Водночас уточнюється, що дзеркальні обмежувальні конвенції щодо транзиту низки вантажів у напрямку Польщі, запроваджені “УЗ” із 17 квітня після звернення польських залізничних операторів PKP Cargo і PKP LHS, також буде скасовано незабаром.

У компанії зазначили, що вітають рішення про скасування обмежень на переміщення сільськогосподарських вантажів з України територією Польщі та проводять постійну оперативну роботу спільно з вантажовідправниками для синхронізації перевезень і зменшення черг на прикордонних переходах.

Водночас питання щодо 3 тисяч вагонів з українською сільгосппродукцією, які були завантажені та прийняті до перевезення до введення конвенційної заборони польськими перевізниками, залишається невирішеним.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.