«Укренерго» закликає заощаджувати електроенергію, особливо в пікові вечірні години

У зв’язку з руйнуванням Каховської ГЕС в Україні змінюється режим роботи гідроелектростанцій для того, щоб зменшити обсяг води, яка надходить в Каховське водосховище аби зменшити затоплення.

07.06.2023
«Укренерго» закликає заощаджувати електроенергію, особливо в пікові вечірні години

Компанія «Укренерго» закликає українців не перевантажувати енергосистему в пікові години – з 19:00 до 22:00. Про це йдеться в заяві компанії.


«Наразі виробництва електроенергії достатньо для покриття потреб споживачів. Через тривалі ремонти на багатьох енергоблоках ТЕС, а також деяких АЕС, в енергосистемі працює менша кількість енергоблоків, які виробляють електроенергію. Тому упродовж дня просимо розподіляти використання електроенергії і переносити користування потужними приладами з вечора на інші періоди доби», – йдеться у повідомленні.

В «Укренерго» зауважують, що зменшення навантаження у пікові вечірні години допоможе полегшити балансування енергосистеми.

До окупації російськими військами Каховська ГЕС в середньому виробляла 1,5-2 млрд квт-год на рік. З жовтня минулого року ГЕС не виробляла електроенергію для енергосистеми України.

Нагадаємо, уранці 6 червня росія підірвала греблю Каховської ГЕС у Херсонській області, розпочалась евакуація мешканців із небезпечних районів.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.