«У домівках жителів нашої області має бути тепло, світло, гаряча вода. Працюємо над тим, щоб бути максимально готовими до різних варіантів розвитку подій в осінньо-зимовий період», – Львівська ОВА

На Львівщині створили мережу «Пунктів Незламності». Як і торік, вони працюватимуть у разі суттєвих порушень в роботі систем життєзабезпечення області, зокрема у випадку масових ракетних атак та тривалих відключень електроенергії.

25.08.2023
«У домівках жителів нашої області має бути тепло, світло, гаряча вода. Працюємо над тим, щоб бути максимально готовими до різних варіантів розвитку подій в осінньо-зимовий період», – Львівська ОВА

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

На теренах Львівської області налічують 864 таких пункти. З них органи місцевої влади розгорнули понад 500, вони забезпечені електрогенераторами, альтернативними джерелами тепла (булер’янами, твердопаливними котлами, буржуйками), інтернетом, радіостанціями, пристроями зарядки гаджетів, продуктами першої необхідності, необхідними меблями. Інші пункти підготували ДСНС Львівщини та відповідальний бізнес.

Для того, щоб забезпечити ефективну роботу «Пунктів Незламності», громади області мають провести інвентаризацію наявного у них обладнання, перевірити справність, а в разі будь-яких порушень виправити їх, передбачити запаси паливно-мастильних матеріалів для безперебійної роботи генераторів в осінньо-зимовий період (ОЗП).

До 1 вересня громади Львівщини мають прозвітувати обласному департаменту з питань цивільного захисту відповідно до протоколу засідання.

«Розгортання «Пунктів Незламності» в області є одним з пріоритетних у процесі підготовки до початку опалювального сезону. Тож максимально прошу громади області перевірити матеріально-технічну справність поданих вами пунктів, аби у разі необхідності у ваших жителів було місце, де можна зігрітися, зарядити свої ґаджети тощо. Торік ми не здались, тож і цю зиму маємо пройти з гідністю», – наголосив Андрій Годик.

Під час наради з громадами області обговорили стан функціонування об’єктів критичної інфраструктури. Протягом підготовки до ОЗП перевіряють наявність та готовність до експлуатації резервних джерел живлення в закладах освіти, культури, теплопостачальних та водопровідно-каналізаційних підприємствах.

«Заклади охорони здоров’я та соціального захисту на 100% забезпечені резервними джерелами живлення. По інших об’єктах соціальної інфраструктури показник становить 77%. Загалом станом на сьогодні Львівщина готова до опалювального сезону на 70%. У домівках жителів нашої області має бути тепло, світло, гаряча вода. Працюємо над тим, щоб бути максимально готовими до різних варіантів розвитку подій в осінньо-зимовий період», – зазначив перший заступник начальника Львівської ОВА.

Окремо зосередили увагу на питанні наявності у підприємств генераторів. В цьому напрямі обласний департамент паливно-енергетичного комплексу, енергоефективності та житлово-комунального господарства співпрацює з Міністерством енергетики України та донорськими організаціями.

“Тож, щойно ОВА за запитом отримає генератори, передасть їх на об’єкти інфраструктури, яким вони допоможуть підсилити роботу взимку”, – йдеться у повідомленні.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.