Україна не буде нападати на білорусь – Зеленський

лукашенко заявив, що Україна пропонує йому укласти “пакт про ненапад”.

24.01.2023
Україна не буде нападати на білорусь – Зеленський
Фото: Володимир Зеленський

Самопроголошений президент лукашенко заявив буцімто “захід не полишив своїх намірів захопити білорусь. Для цього в Україні готують бойовиків та екстремістів”.

Володимир Зеленський спростував цю заяву на спільній пресконференції з фінським колегою Саулі Ніїностіо, передає BBC.

“Ми не збиралися й не збираємось нападати на білорусь. Це головний сигнал від усього українського народу білоруському народу. Для нас дуже важливо, щоб білорусь не втратила свою незалежність й не вступила, незважаючи впливу будь-кого, в цю абсолютно ганебну війну”, — заявив Зеленський.

Закид білорусі також прокоментував представник МЗС України Олег Ніколенко, передає “УП”. 

“росія всіляко намагається втягнути білорусь у безпосередню війну. Україна застерігає мінськ від будь-яких можливих подальших агресивних планів. Зі свого боку, підтверджуємо відсутність будь-яких агресивних намірів щодо білорусі”, – заявив Ніколенко.

Ніколенко зазначив, що Україна готова до будь-якого розвитку подій і діятиме, виключно реалізовуючи право на самооборону, передбачене Статутом ООН.

Коментарі

12:23
Львів’яни вкотре пікетують Садового через некритичні витрати
23 березня у Львові кілька десятків небайдужих львів'ян вчергове прийшли під вікна Андрія Садового вимагати зупинити витрачати кошти громади на непотрібні забаганки.
12:04
З Харкова до Бремена – як книги казкарки зі Львова дістаються до читачів у Німеччині
У Харкові вийшла брайлівська книга Лесі Кічури «Дух Різдва» й одразу полетіла до особливих читачів у Німеччині.
13:15
Під стінами Львівської міськради відбувся черговий мітинг щодо вимоги фінансування ЗСУ
16 березня у сонячний весняний день під стінами ЛМР вчергове зібрались небайдужі громадяни пікетувати Садового з вимогами збільшення фінансування ЗСУ.
20:05
«Дорожньо-тротуарні клани» Львова. Зовсім не казкові історії. Продовження
У попередній статті нами описано окремі аспекти тісної, а подекуди і кримінальної, співпраці «фахових» менеджерів «незмінного» мера Андрія Садового та обраних ними ж таких же незмінних дорожньо-тротуарних підрядників – «хижаків» бюджетних коштів міської казни.