В Україні понад 25 тисяч юридичних осіб пов’язані з рф і Білоруссю

Аналітична онлайн-система YouControl виявила в Україні понад 25 тисяч юридичних осіб, пов’язаних із росією та Білоруссю.

12.05.2023
В Україні понад 25 тисяч юридичних осіб пов’язані з рф і Білоруссю

Про це повідомив засновник YouControl Сергій Мільман на пресконференції, передає “Суспільне”.

За словами Мільмана, від початку повномасштабного вторгнення рф аналітики переорієнтувалися, щоб відшукувати російський слід серед українського бізнесу.

“І наразі аналітиками YouControl знайдено понад 25 тисяч юридичних осіб, які мають зв’язок із рф і Республікою Білорусь”, — сказав Мільман.

Також у системі YouControl відображається інформація ризиків зв’язків юридичних компаній з країнами, недружніми до України. Йдеться про Китай, Північну Корею, Кубу, Нікарагуа.

Засновник YouControl розповів, що пошук і стягнення активів підсанкційних осіб ускладнює відсутність Державного реєстру арештованих активів.

“Такий реєстр дуже потрібний, але зараз свій механізм контролю запропонувала компанія StateWatch, і це добре. Ці активи завдяки контролю громадськості мають бути реалізовані з максимальною ефективністю, далі ці гроші будуть іти на відновлення України або на ЗСУ”, — сказав Мільман.

Зараз Україна не може нічого робити з активами на території росії, але відповідна інформація продовжує збиратися. Найбільша ж увага приділяється активам на території України. Також триває робота над створенням Державного реєстру санкцій. Станом на сьогодні в Україні відомо про 30-50 великих активів підсанкційних осіб, які можна стягнути на користь держави.

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) систематично готує документи для запровадження санкцій проти людей та компаній, які співпрацюють з Росією. Віднедавна з цими даними можна ознайомитися за допомогою онлайн-сервісу YouControl.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.