Учасники бойових дій викладають «Захист України» у школах Львівщини

Львівщина першою в країні скерувала субвенцію на оновлення кабінетів «Захисту України» у школах області.

03.04.2024
Учасники бойових дій викладають «Захист України» у школах Львівщини

2 квітня начальник Львівської ОВА Максим Козицький поділився історіями Василя Кадикала та Романа Задорожного.

Воїни зі Львівської області, ветерани теперішньої російсько-української війни. Через стан здоров’я чоловіки не можуть продовжувати службу у лавах ЗСУ, натомість почали викладати предмет «Захист України» у закладах освіти Судової Вишні та села Оброшине.

«Серед вчителів, які викладають предмет «Захист України» на Львівщині, є 30 ветеранів. Завдяки технічному забезпеченню і освітянам, які з власного досвіду знають, що таке участь у бойових діях, уроки «Захисту України» дуже жваві. Хлопці та дівчата вчаться мінної безпеки, поводитися зі зброєю та надавати першу домедичну допомогу», – розповів Максим Козицький.

Як зазначає начальник Львівської ОВА, це знання, які рятують життя. Але для цього дітям потрібно викладати актуальну теорію, на основі того, що зараз проживає наша держава, та забезпечити можливість тренуватися зі сучасним знаряддям.

«З 2021 року з бюджету Львівської області на оснащення кабінетів «Захисту України» скерували 23 мільйони 300 тисяч гривень. Також 18 мільйонів і 300 тисяч спрямували з місцевих бюджетів. За ці гроші облаштували 105 кабінетів (закупили манекени, навчальну зброю, протигази, турнікети тощо), придбали інтерактивні лазерні тири для 10 закладів освіти обласного підпорядкування, в тому числі для 7 навчальних закладів професійно-технічної освіти та Львівського військового ліцею імені Героїв Крут. Тепер нашу ініціативу масштабують на всю країну», – поінформував очільник області.

Він також додав, що залишилося облаштувати ще 100 навчальних кабінетів та 30 тирів у нашій області.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.