У закладах розміщення ВПО на Львівщині провели роз’яснювальну роботу про заборону російськомовного контенту

Роз’яснювальну роботу на Львівщині проводять з 2021 року. Представникам різних галузей нагадують, що публічне використання російськомовного культурного продукту в будь-яких формах на території Львівської області – заборонено.

06.09.2023
У закладах розміщення ВПО на Львівщині провели роз’яснювальну роботу про заборону російськомовного контенту

Як повідомляє пресслужба Львівської ОВА, сьогодні, 6 вересня, в санаторно-курортних комплексах міста Моршин та у професійних училищах Стрия, де проживають внутрішньо переміщені особи, провели роз’яснювальну роботу щодо мораторію на публічне використання російськомовного культурного продукту на території Львівської області.

Приблизно 700 вимушених переселенців перебувають у місцях тимчасового проживання, які підпорядковані Моршинській міській раді та Стрийській районній військовій адміністрації. Їх сьогодні відвідали представники міжвідомчої робочої групи.

Керівники установ наголошують, що відкриті до таких ініціатив і всіляко сприяють переходу на українську мову внутрішньо переміщених осіб.

«У нашому підпорядкуванні 4 корпуси, де на постійній основі перебувають внутрішньо переміщені особи. Звісно, бували різні ситуації. Але завжди вдавалось знайти рішення та донести до людей, що російська – мова окупанта та терориста!», – зазначив виконувач обов‘язків медичного директора ДП «Санаторій «Моршинкурорт» Микола Злупко.

«У нашому училищі перебувають переважно люди похилого віку. Більша частина з них із Харкова. Дуже тішимось коли бачимо, що за рік перебування у нас вони не тільки не споживають російськомовний культурний продукт, але й самостійно вивчають та переходять на українську, і залучають до цього інших», – розповів заступник директора з навчально-виховної роботи ДНЗ «ВПУ #35 м.Стрия Ірина Кісельова.

Роз’яснювальну роботу на Львівщині проводять з 2021 року. Представникам різних галузей нагадують, що публічне використання російськомовного культурного продукту в будь-яких формах на території Львівської області – заборонено!

«Мова – це те, що має значення. Особливо, в період коли наша держава проходить складні часи. Ніколи не пізно перейти на українську. Сьогодні ми проводимо роз’яснювальну роботу, де говоримо про неприпустимість використання російської мови у всіх можливих сферах суспільного життя, аби донести до кожного свідомого українця розуміння того, що усе російське вбиває!», – наголосив директор департаменту комунікацій та внутрішньої політики Львівської ОВА Юрій Горун.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.