У школі Дніпра директорка і вчителька отримали догани після інциденту з російською мовою

У Дніпрі вчителька на уроці спілкувалася з учнями російською мовою. Після того, як мати однієї з учениць зробила зауваження, її доньку почали цькувати інші діти. Саму жінку видалили з батьківського чату.

22.05.2023
У школі Дніпра директорка і вчителька отримали догани після інциденту з російською мовою

Педагогиню та директорку школи за інцидент покарали доганою, повідомляє “Радіо Свобода”.

Школярка, з якою трапився інцидент, навчається відразу у двох школах: за кордоном, де перебуває з мамою у вимушеній евакуації, та в самому Дніпрі. 

За словами матері дівчини, на дистанційному уроці вона зробила зауваження вчительці про її мову спілкування, оскільки знаходилася поряд і почула, як та говорить російською. Вона попросила вчительку не порушувати законодавства. 

“Один з учнів двічі звернувся до вчительки українською мовою, вона двічі відповіла йому російською. Я приєдналася: увімкнула мікрофон, представилася – мама такої-то учениці, попросила її вести урок українською”, – зазначила жінка.

Педагогиня почала обурюватися. Наголосила, що це її рідна мова, а урок вона ще не починала. На думку матері школярки, дистанційний урок розпочинається з першої секунди підключення.

Після конфлікту її доньку з онлайн-уроку викинули. Під’єднатися повторно не змогли – вчителька не приймала запит. Жінка стверджує, що потім розпочався булінг щодо її дитини. Зокрема, сама вчителька почала занижувати оцінки дівчинці. Попередньо писала про це в месенджері, потім видалила повідомлення. 

Пізніше до цькування дитини, за словами її матері, долучилися однокласники і їхні батьки. Вони відверто говорили, що дитину варто перевести в інший клас.

Матір дитини додає, що її донька інцидент пережила важко та перебувала в пригніченому стані.  Після розголосу ситуації, стверджує матір школярки, батьківський комітет просив в неї вибачення. Його вона вважає формальним.

Також вона зверталася з офіційним запитом до дирекції школи. Там у відповідь на звернення провели педраду й засідання комісії щодо булінгу дитини. На її думку, це була також формальність.

Мати після інциденту почала скаржитися в різні інстанції. Зокрема і до директорки школи. 

В адміністрації закладу жінці повідомили, що все ситуацію з’ясували і факту булінгу не виявили. 

Директорка школи, де трапився інцидент, підтвердила його факт та те, що діти опісля ображали однокласницю. Очільниця навчального закладу зауважила, що після події вчителька потрапила в лікарню, у школі провели батьківські збори та виховну годину для дітей, запросили офіцера поліції, який провів бесіду.

Директорка також зазначила, що в школі скликали комісію стосовно факту булінгу, але його не підтвердили.

Жінка також стверджує, що подала звернення до Уповноваженого із захисту державної мови та заяву до Національної поліції. На відповідь поки очікує.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.