У Рівному судитимуть російського диверсанта, який намагався підірвати об’єкт транспортної інфраструктури

Він виконував ворожі завдання ще з 2014 року.

03.05.2023
У Рівному судитимуть російського диверсанта, який намагався підірвати об’єкт транспортної інфраструктури
Фото: СБУ

Про це повідомили в управлінні Служби безпеки України в Рівненській області.

Диверсант головного управління генерального штабу зс рф (більш відомого як гру) має посвідку на постійне проживання у рф та з 2014 року виконував ворожі завдання проти сил антитерористичної операції на сході України у складі угруповання «оплот», а згодом – «батальйону хан». 

У вересні минулого року він повернувся до росії, де отримав нове завдання, яке полягало у здійсненні розвідки та вчиненні диверсій на ключових об’єктах транспортної системи України. Крім цього, перебуваючи у Рівному, чоловік передав представнику спецслужб рф координати дислокації одного із підрозділів ЗСУ. 

Співробітники СБУ регіону викрили злочинні плани диверсанта та запобігли підриву одного з об’єктів критичної інфраструктури області. 

Наразі затриманому повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених:

  • ч. 3 ст. 114-2 (Несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану) КК України
  • ч. 1 ст. 258-3 (Створення терористичної групи чи терористичної організації) КК України.

Санкція статей передбачає максимальне покарання у вигляді позбавленні волі на строк до 15 років.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.