У Львові судили залізничника, який фотографував переміщення військової техніки

Шевченківський райсуд Львова засудив працівника «Львівської залізниці» Романа С. за те, що він фотографував переміщення військової техніки, а потім пересилав ці фотографії нібито своїм знайомим.

24.04.2024
У Львові судили залізничника, який фотографував переміщення військової техніки

Чоловік — уродженець Яворівського району і працює оглядачем-ремонтником вагонів пункту технічного обслуговування вагонів ВСП «Експлуатаційне вагонне ДЕПО Клепарів» «Львівської залізниці». Він кілька разів збирав та поширював невстановленим людям інформацію про переміщення військової техніки в межах України. Отриману інформацію залізничник пересилав через месенджер WhatsApp, повідомляє Lviv.media.

Згідно з матеріалами справи, Роман С. поширив інформацію про направлення в Україну зброї та подальше її переміщення залізничними шляхами щонайменше п’ять разів.

Залізничник фотографував переміщення військової техніки поруч з місцем свого проживання, а також у районі залізничного вокзалу, станції Підзамче та ще за однією адресою. Отримані знімки пересилав через WhatsApp нібито своєму знайомому.

На суді залізничник визнав провину й розповів, що з початку війни переписувався зі своїм знайомим, який проживає у Польщі, зробив фото техніки, яка переміщалась залізницею, і надіслав йому, але без будь-якого умислу проти держави та спричинення шкоди цій техніці, а лише показати, що Україна бореться проти ворога.

«Тепер розуміє, що вчинив неправильно. Не хотів нікому заподіювати шкоду, у вчиненому щиро розкаюється та просить його суворо не карати, оскільки продовжує працювати, має на утриманні неповнолітніх дітей», — сказано у судових матеріалах.

Суд визнав чоловіка винним у поширенні інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, у тому числі про їх переміщення територією України, якщо таку інформацію не розміщували у відкритому доступі Генштаб ЗСУ, Міноборони, ГУР, СБУ чи партнери України. Його засудили до п’яти років в’язниці, але звільнили від ув’язнення, призначивши натомість три роки умовно з випробувальним терміном. Вилучені телефони чоловікові повернули. Допоки вирок не набуде чинності, залізничник перебуватиме під домашнім арештом.

 

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.