У Львові лікують 8-річну дитину, яка постраждала через російський обстріл

Хлопчик, який вижив під час ракетного удару по Вінниці, повернувся до України після року лікування в Німеччині.

18.09.2023
У Львові лікують 8-річну дитину, яка постраждала через російський обстріл

Про це повідомляє Перше медичне об’єднання Львова.

Через російську атаку дитина отримала 45% опіків поверхні тіла. На спині — найважчого четвертого ступеня.

«Ці обширні і глибокі травми тоді ще 7-річний хлопчик отримав 14 липня 2022 року у Вінниці — під час масованого ракетного удару по місту. Мама Ромчика, яка привела сина на прийом лікаря — загинула, як і сам медик та ще 25 людей. А батько хлопчика найближчі кілька днів розривався між похороном дружини та порятунком сина. З Вінниці Ромчика перевезли до Першого медоб’єднання Львова — у найбільше в західних регіонах України опікове відділення», — кажуть у медзакладі.

За кілька тижнів після поранення стан хлопчика вдалось стабілізувати. Тоді його евакуювали до Університетської клініки Дрездена, що в Німеччині.

У Німеччині Ромчика оперували тричі на тиждень. Видалили нежиттєздатні тканини, уламки скла і мʼяза на нозі, замінили барабанну перетинку, провели численні трансплантації шкіри.

У Дрездені він вперше після поранення розплющив очі. Рік потому Ромчик повернувся в Україну на реабілітацію.

Хлопчик приходить у спеціальній компресійній масці, яка необхідна для того, щоби місця опіків менше бралися рубцями. Їх потрібно повсякчас шліфувати.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.