Сійярто заявив, що Угорщина не причетна до вивезення українських полонених з Росії

Офіційний Будапешт не причетний до вивезення з Росії 11 українських військовополонених, які зараз перебувають на території Угорщини.

20.06.2023
Сійярто заявив, що Угорщина не причетна до вивезення українських полонених з Росії

Про це заявив угорський міністр закордонних справ Петер Сіярто під час виступу у Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) у понеділок, 19 червня, як повідомляє DW.

“Щодо 11 військовополонених, то я гадаю, хороша новина у тому, що вони вільні”, – сказав він, відповідаючи на запитання члена української делегації Юрія Камельчука.

При цьому Сіярто додав, що передача українських полонених угорській стороні відбулася внаслідок “дискусій між церквою та релігійними організаціями”.

“Держава Угорщина абсолютно не долучена“, – заявив він.

За його словами, українці “вільні у своєму пересуванні в Угорщині, вони вільні робити те, що вони хочуть робити”.

“І якщо вони захочуть вийти на зв’язок з українською владою, то вони вільні це зробити, я можу вам це гарантувати”, – сказав угорський міністр.

Своєю чергою речник угорського уряду Золтан Ковач заявив, що 11 українських військовополонених звільнили в результаті співпраці між Російською православною церквою та Угорською благодійною службою Мальтійського ордену.

За його словами, військовополонені нібито поїхали в Угорщину за власним бажанням, оскільки більшість мала угорське громадянство, інші ж “отримали статус біженця”. Ковач додав, що вони є “вільними особами”, які “можуть залишитися або покинути Угорщину в будь-який час за власним бажанням”.

“Угорський уряд більше не стежить за їхніми переміщеннями“, – сказав речник угорського уряду.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.