Угорщина фактично утримує в ізоляції переданих з рф українських полонених – МЗС України

Міністерство закордонних справ, Координаційний штаб з питань поводження із військовополоненими та інші причетні органи України продовжують вживати активних заходів задля повернення додому одинадцятьох українських військовополонених, яких Угорщина, без відома українського уряду або міжнародних правозахисних організацій, вивезла із росії.

19.06.2023
Угорщина фактично утримує в ізоляції переданих з рф українських полонених – МЗС України
Фото: умовне

Про це повідомив речник МЗС України Олег Ніколенко.

За його словами, всі спроби українських дипломатів протягом останніх днів установити прямий контакт з українськими громадянами не мали успіху.

“Це, а також інформація, отримана від родичів деяких із них, свідчить про те, що запевнення угорської влади про нібито вільний статус українських захисників в Угорщині не відповідають дійсності”, — наголосив речник МЗС.

Фактично українських військовополонених утримують в ізоляції, зазначив Ніколенко. Вони, мовляв, не мають доступу до відкритих джерел інформації, їхнє спілкування з рідними відбувається у присутності сторонніх людей. А ще їм відмовляють у встановленні контакту з посольством України.

Представник МЗС зазначив, що угорська влада ігнорує усі спроби України налагодити конструктивний діалог із цієї ситуації.

“Такі дії Будапешта ставлять під сумнів задекларовані ним гуманітарні мотиви вивезення українців до Угорщини. Крім того, вони можуть кваліфікуватися як порушення положень Європейської конвенції про захист прав людини й основоположних свобод”, — наголосив Ніколенко.

Раніше в Угорщині заявили, що їм передали українських військовополонених з рф. 16 червня Україна встановила прізвища і місце, де перебувають полонені, яких росія віддала Угорщині.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.