Про святкування бригадами ЗСУ радянських дат заснування

Мені болить за рідну для мене 80 окрему десантно-штурмову бригаду ДШВ ЗСУ, в якій я мав за честь боронити українську землю більше року часу, тому я вкотре прошу Командування Десантно-штурмових військ Збройних Сил України і командування бригади відмовитись від святування 19 грудня як дати створення військової частини в Хирові у 1979 році.

20.12.2023
Про святкування бригадами ЗСУ радянських дат заснування

Ось чому:

1. Якщо ми пишемо історію 80-ки, як підрозділу ЗСУ (УКРАЇНСЬКОЇ АРМІЇ) то як ми можемо відзначати дату створення військової частини радянської окупаційної армії?? Це те саме, що відзначати заснування управління СБУ у Львівській області з моменту створення управління КГБ СССР у м.Львові.

2. Частина в Хирові була сформована на кадровій основі гайжюнайського парашутно-десантного полку, який брав участь в придушенні угорського повстання 1956 року. По суті, ми відзначаємо створення в Хирові російської військової частини, в якій завжди (до 1991 року) більшість офіцерського складу були росіяни, ідеологічно оброблені для служби на “нєблагонадьожной” території. І я вже не говорю про рядовий склад росіян, частина з яких зараз вбивають наших воїнів. І для всіх цих росіян десантна частина в Хирові є не менш цінною, аніж для всіх наших “шанувальників” хирівської військової частини радянської окупаційної армії.

3. В Хирові була створена 39 окрема десантно-штурмова бригада. То чому ми відзначаємо історію 80-ки з моменту створення цієї 39 бригади, а не з моменту створення створення у 2013 році (на базі полку) 80-ї аеромобільної бригади згідно наказу начальника Генштабу ЗСУ від 25.11.2013 р.?

4. Коли бригада відзначає дату присяги на вірність народу України? Є ж мабуть день, коли частина присягнула на вірність Україні і стала підрозділом ЗСУ! Ми ж не святкуємо день створення УРСР. Ми святкуємо день незалежності України.

Я б міг цього всього не писати. Але 80-ка заслужила на те, щоб її честь і славна героїчна історія не паплюжились створенням у 1979 році російської військової частини в українському місті Хирів.

Антон Петрівський

Джерело

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.