Понад половина українців виступають за повне виселення УПЦ МП із Почаївської та Києво-Печерської лавр

Така позиція українців стосується не лише двох головних святинь країни.

06.06.2023
Понад половина українців виступають за повне виселення УПЦ МП із Почаївської та Києво-Печерської лавр

63%, вважають, що Українська православна церква Московського патріархату має бути виселена із Києво-Печерської та Почаївської лавр без можливості подальшого служіння там, повідомляє ZN.UA.

Ще 8% опитаних громадян згодні на співслужіння в храмах лавр УПЦ МП та Православної церкви України. І лише 6,2% опитаних вважають, що вони й надалі мають безроздільно належати колишнім господарям.

«Такою самою підтримкою користуються будь-які зусилля з позбавлення УПЦ МП майна в усіх куточках країни. Попри незаконність рішень місцевої влади, незугарні картинки бійок, хмари сльозогінного газу в храмах, 60% українців підтримують рішення місцевої влади, які відмовляють УПЦ МП у продовженні оренди та використанні культових споруд і земельних ділянок», – йдеться у результатах опитування.

Нагадаємо, Комісія Мінкультури завершила роботу в Києво-Печерській лаврі. Тепер УПЦ московського патріархату має протягом 3 днів покинути монастир.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.