Комісія Мінкультури завершила роботу в Києво-Печерській лаврі

Тепер УПЦ московського патріархату має протягом 3 днів покинути монастир.

06.06.2023
Комісія Мінкультури завершила роботу в Києво-Печерській лаврі

Комісія Міністерства культури та інформаційної політики з приймання-передачі державного майна завершила роботу та підписала із Національним заповідником “Києво-Печерська лавра” акт, яким підтвердила передачу державного майна у користування заповідника.

Про це повідомив очільник МКІП Олександр Ткаченко.

“Вчора, 5.06.2023 року Комісія МКІП з приймання-передачі державного майна Лаври завершила свою роботу та підписала із Заповідником акт приймання-передачі державного майна Національного заповідника “Києво-Печерська лавра”, яким підтвердила передачу державного майна у користування Заповідника”, – зазначив він.

За словами Ткаченка, загалом комісія перевірила та повернула у власність держави 79 об’єктів. “Всі в різних станах. УПЦ МП допущено самовільну перебудову, добудову, перепланування пам’яток культурної спадщини та будівництво новобудов на території Заповідника. З всім цим ще будемо розбиратись”, – додав міністр.

Як зауважив очільник МКІП, тепер, після того, як заповідник направив вимогу УПЦ МП про невідкладне звільнення, припинення користування та повернення заповідника його майна, остання має протягом трьох робочих днів із дня їх отримання це зробити. У випадку відмови – буде суд для ухвалення відповідного рішення щодо усунення перешкод заповідника в користуванні майном.

Крім того, Ткаченко повідомив, що у вівторок, 6 червня, представники монастиря відмовилися через канцелярію прийняти акт прийому-передачі державного майна, тому заповідник відправив усі документи поштою та в електронному форматі.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.