Площі нових насаджень садів на Львівщині за грантовими проектами складають 204,8 га

Аграріям Львівщини погодили 56,7 мільйонів грантової допомоги на створення і розвиток садівництва і ягідництва в рамках програми «Свій Сад» від «єРобота».

13.09.2023
Площі нових насаджень садів на Львівщині за грантовими проектами складають 204,8 га

Як повідомляє пресслужба Львівської ОВА, за площами закладання садів та сумою погодженої і виплаченої підтримки Львівщина займає 4 сходинку у рейтингу областей.

Від початку дії програми грантову підтримку погодили 12 суб’єктам підприємництва, з яких профінасували 11 суб’єктів в сумі 49,2 млн грн (86,8%). У загальній сумі наданих грантів по Україні частка Львівщини складає 10,5 %, у сумі виплачених грантів – 13,3%.

Площі нових насаджень за грантовими проектами складають 204,8 га, що становить 11,6 % від загальної площі нових насаджень по Україні. З загальної площі насаджень 50,3% (103 га) займатимуть ягідні культури (лохина, малина, суниця), горіхоплідні культури (фундук і волоський горіх) – 44,5 % (91,1 га), решта яблуня – 5,2 % (10,6 га).

«За грантові гроші суб’єкт підприємництва може розпочати власну справу у садівництві або розширити бізнес, який вже працює. До державного бюджету треба буде повернути лише 50% від гранту і тільки у вигляді податків і зборів від ведення діяльності», – інформує Тетяна Гетьман, директорка департаменту.

Довідково:

Урядова грантова програма «єРобота» на створення або розвиток садівництва, ягідництва і виноградарства діє з 1 липня 2022 року і реалізується на умовах співфінансування держави та отримувача гранту у співвідношенні 70 до 30 в межах суми, визначеної на один гектар посадки кожного виду культур:

  • до 70 % вартості проєкту висадки насаджень за рахунок гранту;
  • не менше 30 % за рахунок власних коштів (або кредитних) отримувача гранту.

Отримувач може отримати грант для висадки насаджень на площі від 1 до 25 гектарів за наявності розробленого проекту саду на відповідну культуру. Коштами гранту можна оплатити будь-які витрати, які пов’язані з погодженим проектом висадки насаджень (закупівля саджанців, обладнання, систем поливу, добрив, тощо).

Основною умовою для учасників програми є створення відповідної кількості нових робочих місць та провадити підприємницьку діяльність після висадки насаджень протягом не менше п’яти років і сплачувати до державного бюджету платежі з податків та зборів, пов’язаних з працевлаштуванням працівників відповідно до проекту висадки насаджень.

Ознайомитись з умовами та вимогами отримання гранту можна на сайті Мінагрополітики за посиланням.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.