Підрядник міської ради крав гроші на очищенні водойм Львова

Личаківський районний суд обрав запобіжний захід у вигляді двох місяців нічного домашнього арешту Любомиру Сікорі, якого підозрюють у привласненні грошей під час очищення водойм у Львові.

15.02.2024
Підрядник міської ради крав гроші на очищенні водойм Львова

Згідно з матеріалами справи, підприємець у 2022 році переміг в аукціоні на очищення від намулу водойм на території парків Львівської громади. Під час досудового розслідування слідчі встановили, що Любомир Сікора підробив документи та завищив роботи на майже 760 тис. грн, повідомляє Zaxid.net.

В ухвалі йдеться, що управління екології та природних ресурсів Львівської міської ради у листопаді 2022 року оголосило тендер на очищення ставків у Снопківському парку, Піскових озерах, парку Архангела Михаїла та Горіховому гаю. Тендер можна знайти на сайті держзакупівель Prozorro. Єдиним учасником і переможцем аукціону став Любомир Сікора, який мав за 1,2 млн грн до кінця 2022 року виконати роботи.

За матеріалами справи, підрядник завищив ціну 759 тис. грн, не виконав роботи в повному обсязі, але підписав акти виконаних робіт та передав їх у ЛМР. На підставі документів міська рада видала платіжні доручення для оплати закупівлі. Згідно з ухвалою суду, всього Любомир Сікора отримав з міського бюджету майже 2 млн грн.

Суддя Дмитро Рудаков обрав Любомиру Сікорі запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту, який діятиме з 13 лютого до 7 квітня 2024 року. Зазначимо, що підприємця підозрюють у службовому підробленню (ч. 2 ст. 366 ККУ) та розтраті майна шляхом зловживання службовим становищем (ч. 5 ст. 191 ККУ).

Згідно з аналітичним порталом YouControl, підприємець Любомир Сікора зі Страдча Яворівського району зареєстрований як ФОП з 2008 року. Його основним видом діяльності є гуртова торгівля іншими рибою, раками та молюсками. Серед додаткових видів робіт є оренда вантажівок, будівельні та електромонтажні роботи, лісозаготівлі тощо.

 

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.