Німеччина не заважатиме Польщі передати танки Leopard Україні

Раніше прем’єр-міністр Польщі розкритикував нездатність Німеччини поставити Україні танки Leopard, назвавши таку позицію “неприйнятною”.

23.01.2023
Німеччина не заважатиме Польщі передати танки Leopard Україні
Фото: Leopard

Про це заявила глава МЗС Німеччини Анналена Бербок, повідомляє The Jerusalem Post.

На питання, що станеться, якщо Польща відправить танки Leopard 2 без дозволу Німеччини, Бербок відповіла: “Наразі це питання не було поставлене, але якби нас запитали, ми б не стояли на шляху”.

До цього прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький в інтерв’ю PAP сказав, що Варшава допускає створення коаліції з країнами, які готові дати Україні частину своїх Leopard 2, без участі Німеччини, якщо Берлін так і не погодить надання Україні цих танків.

“Якщо згоди Німеччини на “Леопарди” так і не буде, то ми будемо будувати меншу коаліцію держав, готових поділитися своїми сучасними танками з Україною. Ми не будемо просто спостерігати, як Україна стікає кров’ю… Україна і Європа переможуть у цій війні – з Німеччиною або без неї. Від Німеччини зараз залежить, чи хочуть вони приєднатися до місії та спинити російське варварство, чи обирають мовчки спостерігати і увійти в історію як ті, хто були на неправильному боці”, – заявив Моравецький. 

Нагадаємо, президент Польщі Анджей Дуда під час візиту до Львова на початку січня заявив, що Варшава готова передати Україні 14 танків Leopard 2 у рамках ширшої коаліції союзників.

Коментарі

12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.
14:02
Традиції «аварійності» львівського мера
«…Тут зберігають давні традиції…», «… завжди особлива атмосфера святкування певних подій, свят, проведення різних форумів…» – приблизно так відгукуються гості про наше місто. Нерідко так говорять і самі львів’яни.
14:31
У Львові пікетували Садового щодо вимоги фінансування ЗСУ
У суботу у Львові під вікнами мера Садового вчергове відбулась акція "Гроші на ЗСУ". Присутній десяток активістів традиційно вимагав від влади міста забезпечити виділення гарантованих 20% бюджету Львівської ОТГ для закупівлі зброї для захисників.