На залізничному маршруті “Варшава – Рава-Руська” почнуть курсувати німецькі вагони

Польський залізничний оператор SKPL, який з жовтня 2023 року здійснює перевезення на маршруті Варшава – Рава-Руська, отримав перші вагони від німецького концерну Deutsche Bahn. Цей рухомий склад планують задіяти на українському напрямку.

29.03.2024
На залізничному маршруті “Варшава – Рава-Руська” почнуть курсувати німецькі вагони

Ще в жовтні польський перевізник придбав у Deutsche Bahn 20 вживаних вагонів, які нещодавно були виведені з експлуатації в Німеччині. Це вагони першого класу типу R109. Вони в хорошому стані та можуть працювати в міжнародних перевезеннях зі швидкістю до 200 км/год. Зараз перші 5 вагонів після ремонту на німецьких заводах вже прямують на базу SKPL у Загужі, повідомляє Центр транспортних стратегій.

За інформацією польських журналістів, не пізніше ніж у травні ці вагони почнуть курсувати на маршруті Варшава – Рава Руська (з пересадкою до Львова), де зараз експлуатуються менш комфортабельні дизель-поїзди SN84.

“Великий інтерес пасажирів змусив змінити тягову одиницю на вагон”, – підтвердив президент SKPL Томаш Страпаґєль.

В польській компанії відзначили, що це означає не тільки збільшення кількості місць у поїзді, але й значне покращення комфорту, на що скаржилися пасажири.

Раніше в інтерв’ю ЦТС Томаш Страпаґєль зазначав, що SKPL готова оновлювати рухомий склад на маршруті у разі потреби таких перевезень. “Ми готові збільшити кількість пропонованих місць на цьому маршруті, запустивши більші дизель-поїзди або замінивши їх на локомотиви з вагонами”, – говорив він.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.