На Львівщині у низці сіл демонтували пам’ятники тоталітарного режиму

У Стрийській громаді продовжують ліквідовувати пам’ятки тоталітарного режиму.

09.09.2022
На Львівщині у низці сіл демонтували пам’ятники тоталітарного режиму
Фото Стрийської міськради

За останні три місяці міський комбінат комунальних підприємств провів демонтаж пам’ятників у Нежухові, Жулині, Ходовичах, П’ятничанах та смт. Дашава.

Про це повідомляє Стрийська міська рада.

До слова, що депутати Стрийської міської ради підтримали рішення «Про демонтаж пам’ятників, що символізують агресивний мілітаризм радянської епохи на території Стрийської міської ради». Декомунізацію розпочали на весні із стели на Площі ринок у Стрию. Далі прибрали два пам’ятники радянським солдатам, які були встановлені на Стрийському міському цвинтарі.

Нагадаємо, Олег Радик, радник керівника Львівської військової адміністрації, днями наголосив на очищенні Львівщини від “сакральних стовпів комунізму”:

“Пам’ятники мають бути знищені або забрані в музеї терору. Там, де є захоронення, то чи треба їх переносити на кладовище чи ні – хай вирішує місцева громада. Ніхто нікого не буде примушувати. Це справи місцевих громад, але й це справа честі – зачистити Львівщину від цих сакральних стовпів комунізму і російської окупації”.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.