На Львівщині завершена декомунізація виявлених памʼятників радянської доби

В області знесли 312 символів тоталітарного режиму.

30.01.2024
На Львівщині завершена декомунізація виявлених памʼятників радянської доби

Радянські воїни і барельєфи, скорботні матері, “червоні” зірки та серпи з молотами демонтували у Львівському, Червоноградському, Золочівському, Самбірському, Стрийському, Яворівському та Дрогобицькому районах.

“Це знакова подія для області. Та і для України. Рік роботи, нервів, зусиль різних людей.

Дякую робочій групі при ЛОВА за системність. Тисну руку своїм побратимам з «Правого сектору» за останній ривок. Коли ми завалили з фермерами 5 останніх обʼєктів у Лопатині.

Особисто вважаю, що декомунізацію не можна вважати довершеною. Поки є памʼятник угорським окупантам на Верецькому перевалі. Та і в Банюнині (Новий Яричів) проведена халтурна робота“, – прокоментував демонтаж радянських пам’ятників в області радник начальника Львівської ОВА Олег Радик.

Зокрема, у селі Щуровичі Червоноградського району знесли останній радянський пам’ятник.

 

 

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.