На Львівщині у керівника благодійного фонду вилучили дві автівки

Чоловік незаконно ввозив дорогі автівки під виглядом допомоги для ЗСУ.

21.06.2024
На Львівщині у керівника благодійного фонду вилучили дві автівки

Про це повідомляє Львівська митниця.

На пункт пропуску “Грушів-Будомєж” приїхав 55-річний керівник благодійного фонду з Полтавщини. Під час митного контролю він заявив, що переміщує два позашляховики — “Nissan Rogue” 2021 року та “Audi Q5” 2018 року як гуманітарну допомогу для ЗСУ.

Згідно з документами, відправниками товару були дві американські компанії, а отримувачем — благодійний фонд. Втім, під час огляду працівники митниці виявили два рахунки-фактури. Вони підтверджували, що авто переміщалися в Україну згідно з зовнішньо-економічним контрактом між фірмою із США (продавець) та українським підприємством (покупець).

“Керівник фонду надав митникам письмове пояснення. За його словами, українське підприємство, яке фігурує у документах, придбало і подарувало два легковики білого кольору його організації для подальшої передачі ЗСУ“, — йдеться у повідомленні.

Щоб перевірити цю інформацію, митники звернулися до цього підприємства. Втім, компанія спростувала факт придбання цих кросоверів, а крім того заперечила будь-які зв’язки з БФ та його керівником.

За цим фактом працівники митниці склали адмінпротокол. Автомобілі, які коштують понад 900 тис. гривень, тимчасово вилучили до розгляду справи у суді. Також митники скерували повідомлення до правоохоронців.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.