МЗС України відреагувало на наміри росії розмістити в Білорусі тактичну ядерну зброю

путін заявив, що до 1 липня в Білорусі добудують сховище для російської тактичної ядерної зброї.

27.03.2023
МЗС України відреагувало на наміри росії розмістити в Білорусі тактичну ядерну зброю

Міністерство закордонних справ України відреагувало на наміри росії розмістити в Білорусі тактичну ядерну зброю та вимагає скликати Радбез ООН Про це йдеться в заяві МЗС.

“Останні заяви рф щодо намірів розмістити на території Білорусі тактичну ядерну зброю є черговим провокативним кроком злочинного путінського режиму, що підриває засади Договору про нерозповсюдження ядерної зброї, архітектуру ядерного роззброєння та систему міжнародної безпеки у цілому”, – йдеться в повідомленні українського Міністерства закордонних справ. 

МЗС звертається до білоруського суспільства з закликом не допустити злочинів росії на їхній території, адже це ще більше перетворить країну на заручника Москви й матиме катастрофічні наслідки в майбутньому.

“Звертаємося до держав “Групи семи” та Європейського Союзу попередити білоруську владу про далекосяжні наслідки для Білорусі, у разі її згоди прийняти на своїй території тактичну ядерну зброю від росії”, – йдеться в заяві.

У Міністерстві очікують на ефективну протидію ядерному шантажу рф з боку Великої Британії, Китаю, США та Франції, зокрема і постійних членів Ради Безпеки ООН, які несуть особливу відповідальність за недопущення погроз агресії з використанням ядерної зброї. 

“Вимагаємо негайно скликати з цією метою позачергове засідання Ради Безпеки ООН. Україна закликає всіх членів світового співтовариства довести до злочинного путінського режиму категоричну неприйнятність його чергових ядерних провокацій та вжити рішучі заходи з метою ефективного стримування та запобігання будь-якій можливості застосування державою-агресором ядерної зброї”, – заявили у МЗС.

 

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.