Мовний омбудсмен розкритикував ДБР за російську мову під час затримання Гринкевича

Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь розкритикував працівників Державного бюро розслідувань, які розмовляли російською мовою під час затримання Романа Гринкевича – підозрюваного у справі про закупівлі одягу для Збройних сил України.

23.01.2024
Мовний омбудсмен розкритикував ДБР за російську мову під час затримання Гринкевича
Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь

«На застосування недержавної мови представниками правоохоронних органів критикою спалахнули соцмережі. Громадяни гостро реагують на порушення своїх мовних прав і звертаються до мене з проханням втрутитися в ситуацію. При виконанні службових обов’язків представники правоохоронних органів зобов’язані послуговуватися державною мовою. Сподіваюся, що надалі таких інцидентів не буде», – заявив Кремінь.

Нагадаємо, що 22 січня співробітники ДБР затримали Романа Гринкевича. На опублікованому відео чути, як працівники ДБР звертаються до підозрюваного російською мовою.

29 грудня ДБР затримало львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича, коли той давав хабар одному з керівників Бюро у сумі 500 тис. доларів за сприяння у поверненні майна, вилученого у підконтрольних йому компаній в ході розслідування кримінального провадження.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.