Медики у Львові видалили шлунок чоловікові, щоб врятувати від раку

Лікарі врятували чоловіка, у якого діагностували рак шлунка у четвертій стадії. Для порятунку пацієнта, онкологам довелось видалити ушкоджений орган.

20.02.2024
Медики у Львові видалили шлунок чоловікові, щоб врятувати від раку

Про це повідомляє Львівський онкологічний регіональний лікувально-діагностичний центр.

63-річний Ярослав приїхав з Івано-Франківщини до Львова три роки тому.

“У мене почав боліти шлунок, я відчував себе погано. Я так терпів, напевно, місяць, а потім вирішив звернутись до лікарів”, — пригадав Ярослав.

Тут у нього діагностували рак шлунка у IV стадії з метастазами у регіональні лімфатичні вузли та одним метастазом в легені.

“Ще 10 років тому у такій ситуації лікарі б не могли запропонувати пацієнту ефективного лікування. Та зараз ситуація змінилась. У випадку коли є не більше трьох метастазів і всі вони є в межах одної анатомічної ділянки, лікування пацієнта може бути ефективним“, — пояснив завідувач відділення абдомінальної хірургії Мирон Огорчак.

Лікар розповів, що рятувати хворого взялась велика команда фахівців онкоцентру. Спочатку чоловік отримав 4 цикли хіміотерапії, після якої пухлина шлунка в чоловіка зменшилась більше, ніж на 50%. Після цього торакальні хірурги видалили частку метастатично ураженої легені. Пізніше у відділенні абдомінальної хірургії чоловікові видалили шлунок та всі регіональні лімфатичні вузли. А далі, аби не дати шансу хворобі, чоловік отримав ще 4 цикли післяопераційної хіміотерапії.

Загалом комбіноване лікування Ярослава зайняло близько пів року. І вже більш ніж 2 роки чоловік живе повноцінним життям.

“Я живу так, як і жив, у мене немає ніяких особливих обмежень ні в плані харчування, ні загалом. Я активний, працюю і головне — живу”, — каже Ярослав.

Завідувач відділення абдомінальної хірургії Мирон Огорчак розповів, що кожні пів року пацієнт проходить контрольні обстеження, аби бути впевненим, що хвороба не повернулась.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.