Майже 35% росіян бачать умови для вторгнення рф у країни Балтії

Вони схвалили б напад на країни Балтії у разі утисків російськомовного населення або проголошення керівництва країн “нацистським”.

12.04.2023
Майже 35% росіян бачать умови для вторгнення рф у країни Балтії
Фото: умовне

Про це свідчить опитування Інституту конфліктології та аналізу росії (ІКАР), отримане порталом Delfi.

Згідно з опитуванням 12% респондентів уже зараз бачили “однозначні” умови для початку вторгнення, 22% сказали, що вони “скоріше є”, 29% – “скоріше ні”, 17% – “однозначно ні”, рівно стільки ж відповіли “важко сказати”. 

Крім того, 54% громадян росії виправдали б так звану “спеціальну військову операцію” проти країн Балтії в разі загрози нападу з їхнього боку, 21% – у разі утисків російськомовного населення, 18% – у разі визначення керівництва Литви, Латвії та Естонії як нацистського. 12% схвалили б вторгнення в разі тіснішого військово-політичного співробітництва із західними країнами. “За жодних умов” вторгнення не схвалили б 16% опитаних росіян.

На запитання, за яких умов вони схвалили б “військову операцію” для зайняття території Сувалкського коридору і з’єднання калінінградської області з білоруссю, 49% респондентів відповіли, що підтримали б її в разі нападу НАТО на ексклав росії, 45% – у разі нападу НАТО на росію, 26% у разі загрози НАТО для росії, 25% – у разі загрози НАТО для калінінградської області. 24% виправдали б це в разі територіальної блокади калінінградської області, 17% – не схвалили б за жодних умов. Ще 14% опитаних росіян вважали б це належною відповіддю на допомогу Заходу Україні.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.