Лідер польської опозиції Туск звинуватив уряд Польщі у бездіяльності щодо блокади українського кордону

Лідер “Громадянської коаліції” Дональд Туск звинуватив польський уряд у бездіяльності в ситуації з блокадою прикордонних переходів на кордоні з Україною.

29.11.2023
Лідер польської опозиції Туск звинуватив уряд Польщі у бездіяльності щодо блокади українського кордону
Лідер опозиційної партії «Громадянська коаліція» Дональд Туск

Про це повідомляє PAP.

У вівторок, 28 листопада, у Сеймі Дональда Туска запитали про протест польських перевізників.

“Таку бездіяльність не можна вибачити, тому що таким чином ми ставимо під загрозу польсько-українські відносини та не дбаємо про польські інтереси”, – заявив Туск.

За його словами, “з Україною треба жити у дружбі, підтримці, але водночас не нехтувати польськими інтересами”.

“Вони повністю цим знехтували, а коли зрозуміли, що це розлютило людей, почали розігрувати антиукраїнську карту. Згодом взагалі відвернулися від проблеми на кордоні”, – сказав Туск і додав, що  матиме зустріч з експертами, які будуть займатися вирішенням цієї проблеми.

“Це скандал, тому що навіть у такому питанні, як протест водіїв, вони поставили під загрозу наші фундаментальні інтереси, відносини з Україною, Росією, Європою“, – наголосив Туск.

6 листопада, близько 14:00 за українським часом, польські перевізники почали блокувати рух вантажівок у пунктах пропуску “Краківець-Корчова”, “Ягодин-Дорохуськ” та “Рава-Руська-Хребене”. Згодом після переговорів з Україною перевізники з Польщі відмовились розблокувати кордон. Як заявив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач, протестувальники блокували проходження навіть гуманітарної допомоги та цистерн з паливом, попри обіцянки цього не робити.

Нагадаємо, у Польщі, на паркінгу біля Корчової, помер 56-річний український водій, який чекав на перетин кордону. Також польські перевізники заявили, що з 27 листопада розпочнуть цілодобову блокаду пункту пропуску “Медика-Шегині”.

Додамо, що 28 листопада кілька десятків українських водіїв перекрили дороги у польських містах Перемишль і Медика.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.