Польські перевізники блокуватимуть пункт пропуску “Медика-Шегині” цілодобово

З понеділка 27 листопада польські перевізники розпочнуть цілодобову блокаду пункту пропуску “Медика-Шегині”.

27.11.2023
Польські перевізники блокуватимуть пункт пропуску “Медика-Шегині” цілодобово

Про це в ефірі телемарафону “Єдині Новини” повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

Також Демченко нагадав, що блокування руху стосуються 4 напрямків: “Ягодин – Дорогуськ”, “Краківець – Корчова”, “Рава-Руська – Гребенне”, “Шегині – Медика”. Саме на цих напрямках вантажівки масою понад 7,5 тонн можуть перетинати кордон, тоді як інші розраховані на транспорт вагою до 7,5 тонн.

За його Демченка, включно до 26 листопада блокування руху на цьому пункті пропуску проходило з 10:00 до 21:00 за київським часом.

Нагадаємо, у Польщі, на паркінгу біля Корчової, помер 56-річний український водій, який чекав на перетин кордону.

6 листопада, близько 14:00 за українським часом, польські перевізники почали блокувати рух вантажівок у пунктах пропуску “Краківець-Корчова”, “Ягодин-Дорохуськ” та “Рава-Руська-Хребене”. Згодом після переговорів з Україною перевізники з Польщі відмовились розблокувати кордон. Як заявив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач, протестувальники блокували проходження навіть гуманітарної допомоги та цистерн з паливом, попри обіцянки цього не робити.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.