Компанію львівських рестораторів упіймали на вирубувані віковічних дерев у Брюховичах

На вулиці Лікарській, 12, у Брюховичах забудовник самовільно зрізав майже чотири десятки дерев.

05.03.2024
Компанію львівських рестораторів упіймали на вирубувані віковічних дерев у Брюховичах

Про це 4 березня повідомив перший заступник міського голови Львова Любомир Зубач.

“Сам не люблю, коли говорять про «папєрєдніків», але ж їхні косяки вилазять і вилазять. Скільки можна?… Масштаби розданої землі у приватні руки напередодні створення Львівської ОТГ та виданих поспіхом містобудів у брюховицьких лісах із віковими деревами сягають десятків і десятків гектарів. І, прогнозую, «вилазити» всяке ще буде не один рік. Тож можна починати ледь не цілий серіал про Брюховичі”, – зазначив Зубач.

Зокрема він додав, що на вул. Лікарській, 12, у Брюховичах забудовник самовільно зрізав майже чотири десятки дерев. Робітники зрізали сосни та граби, діаметром понад 60 см, а згодом спалили їх, замітаючи сліди.

“Нещодавно тут розпочали будівельні роботи. Забудовник має дозвільні документи на будівництво. Їх видали в Києві, не у Львові. Містобуди – теж з минулого”, – наголосив Зубач.

На місце викликали поліцію та склали відповідні протоколи на керівника ТЗОВ.

“Прикро від ситуації, бо цей забудовник точно знає: на ділянці комунальної власності заборонено самовільно зрізати чи навіть кронувати дерева. Але власноруч зухвало перетворює свій новий проєкт «Під зорями» на забудову, яка, може, й буде під зорями, але точно без дерев та із суцільними пеньками”, – підсумував заступник міського голови.

Будівництво житлового комплексу “Під зорями” провадить девелоперська компанія, “Квітка. Майстерня будинків”, яка входить до «Холдингу емоцій Fest». Про це є повідомлення на сайті холдингу.

На іншому ресурсі забудовник рекламує переваги житлового комплексу, який “розташований серед віковічних дерев”, і пропонує купити квадратні метри у цій “лісовій” оазі.

“Коли ми знайшли цю ділянку в Брюховичах, трохи вбік від основного трафіку, з яром, в якому безліч старих дерев та джерело, яке набирає невелике озерце, поруч з обсерваторією, ми подумали, що це місце добре підходить. Лише додати зручні сучасні будинки, які б не порушили цієї сили.

І зорі тут таки видно краще”, – переконує на сайті девелопер.

Нагадаємо, 10 днів тому холдинг «!Фест» змусили сплатити до бюджету ₴ 13,4 млн несплачених податків. Бо відповідно до офіційної звітності, співробітники підприємства отримували незначну заробітну плату. В той час, як насправді фактично їм вручали конверти зі значно більшою зарплатнею.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.