Компанія Leroy Merlin Ukraine звільняє працівників, які ставлять питання про роботу мережі в росії

Зі співробітниками Leroy Merlin Ukraine проводять співбесіди. В компанії залишаються лише ті, хто публічно не задає питання до керівництва з приводу продовження роботи мережі у росії. Якщо працівник ставить зайві питання, він потрапляє до “чорного списку” і більше не допускається до роботи.

26.09.2022
Компанія Leroy Merlin Ukraine звільняє працівників, які ставлять питання про роботу мережі в росії
Фото з відкритих джерел

Про це розповіли одразу кілька працівників компанії, частину з яких вже “попросили звільнитись”, пише RAU.

“Майже всі, хто допомагав військовим, волонтерам, співробітникам зараз звільнені. Леруа абсолютно проросійська компанія і дуже шкода тих років, які я їм віддав”, – розповів на умовах анонімності один з них.

З жовтня в компанії обіцяють масові скорочення для тих, хто не пройшов “фільтрацію”. Інший топ-менеджер компанії каже, що у них й надалі немає офіційної комунікації з головним офісом чи будь-якої інформації щодо планів компанії відносно співробітників магазинів: “Повністю ліквідований та розформований відділ персоналу та зовнішніх комунікацій. Відділ пропозицій скорочений на 85%. Відділ ecommerce працює частково. Всі наші функції тепер виконують лояльні співробітники магазинів, я вже мовчу, що фахово у них для цього немає ані освіти, ані багажу досвіду”.

Попри тиск, частина команди продовжує працювати і намагається вплинути на ситуацію.

“Керівництво компанії викликає на роботу співробітників, які не будуть говорити нічого про війну в Україні, та засуджувати їх. Просто будуть мовчати на цю тему”, – пояснює співрозмовник.

Його слова підтверджує ще один керівник відділу Leroy Merlin Ukraine. З його команди працює дві-три людини, проте самого, як менеджера, не ставлять до відома, як та над чим працює команда, доступу до систем немає. “Запрошення до співпраці отримували ті, хто мовчав про дії компанії з самого початку, коли ще мали надію та закликали до припинення роботи у рф. Перевіряється, що співробітник писав чи говорив про компанію та про її роботу у росії”.

Нагадаємо, попри заклики української сторони французька компанія Leroy Merlin заявляє про відсутність наміру вийти з російського ринку. В березні українських співробітників відключили від корпоративних засобів зв’язку. Соцмережі з 1 квітня не працюють, сайт – “лише для ознайомлення з асортиментом”.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.