“Карпати” і Маркевич нервують через заборону виїхати за кордон

Головний тренер Карпат Мирон Маркевич надав оновлену інформацію щодо поїздки клубу на збори в Іспанію.

23.01.2024
“Карпати” і Маркевич нервують через заборону виїхати за кордон

Про це повідомляє “football24.ua”.

“На жаль, з цим поки що – невизначеність. Досі немає конкретики. На регіональному рівні всі підтримують наше бажання виступити на турнірах в Іспанії (лютий), Туреччині (березень), а от профільне Mіністерство зволікає з наданням дозволу виїзду за кордон. Хоча ми надали всі необхідні документи, які підтверджують нашу участь в міжнародних турнірах, зокрема, в Іспанії повинні зіграти з норвезьким Согндалом, естонською Левадією, клубами Ла Ліги – Валенсією та Вільяреалом. Ба більше, ці поєдинки будуть транслюватися по телебаченню, й всі зароблені кошти Карпати передадуть ЗСУ”, – зазначив Маркевич.

На запитання чим можна пояснити таку нерішучість профільного Mіністерства, головний тренер “Карпат” відповів:

“Тим, що за кордон мають право виїжджати тільки клуби УПЛ. Ніби ті хлопці, які грають у Першій лізі – не українці. Тим паче, що ми даємо гарантії, що всі футболісти Карпат повернуться на Батьківщину. Зрештою, Карпати, які лідирують в Першій лізі, зараз успішно проходять атестацію, необхідну для виступів у Прем’єр-лізі.”

Також Маркевич додав, що ФК вже проплатив авіаквитки на 9 лютого до Валенсії, забронював готель: “Проте організатори турніру не можуть чекати до останнього дня, їм вже потрібна конкретика: приїдуть Карпати чи ні. Думаю, що в нас в запасі ще є 3-4 дні. Дуже сподіваюся, що здоровий глузд таки візьме гору.”

Нагадаємо, що “Карпатам”  Мінмолодьспорту відмовило у виїзді за кордон. Однак, попри заборону львів’яни все ж таки зможуть вирушити до Іспанії.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.