“Хочемо грати в атакувальний футбол”, – Маркевич про команду, трансфери і плани на збори

Головний тренер львівських “Карпат” Мирон Маркевич розповів про підготовку до весняної частини сезону.

29.12.2023
“Хочемо грати в атакувальний футбол”, – Маркевич про команду, трансфери і плани на збори

Про плани на зимову паузу

“Я вже скучив за футболом, але відпустка – річ необхідна. Футболісти та тренерський штаб мають перепочити і з новими силами підійти до другої частини сезону. Та навіть під час відпочинку ми перебуваємо на зв’язку з тренерами, працюємо над початковим етапом підготовки, який пройде у Львові”, – зазначив Маркевич.

Також він додав, що перший етап зборів розпочнеться 22 січня. Орієнтовно 6 лютого команда зіграє стартовий контрольний поєдинок. Окрім того планують поїздку в Іспанію, для участі у тамтешньому турнірі.

Про тактичну схему

“Ми хочемо, щоб “Карпати” грали в атакувальний футбол. Я не розумію такого стилю, коли воротарі та захисники більше часу проводять з м’ячем, ніж півзахисники та нападники. Хочемо розвиватися у цьому аспекті. Ще один важливий компонент – пресинг на чужій половині поля. Періодично нам вдавалося це робити восени, але поки це не те, чого ми прагнемо”, – поділився тренер.

Маркевич наголосив, що вибір схеми залежить від того, які футболісти є у твоєму розпорядженні: “Ми граємо у схемі з чотирма захисниками, але все може змінюватися. По ходу гри можна і 3-5-2 зіграти, ми над цим теж працюємо. Поки що ігрові схеми 4-4-2 та 4-3-3 є для нас пріоритетними”.

Тренерський штаб ретельно аналізує весняних суперників. Перший матч відбудеться проти “Полтави”, тому, за словами Маркевича, потрібно досконало вивчити цю команду: “У нас були хороші суперники в осінній частині, з ними було непросто грати. Навесні теж буде цікаво”.

Про трансфери та повернення вболівальників на трибуни

“Днями я відвідав тренувальну базу “Карпат” у Бартатові. Поля там у доброму стані. Якщо так буде і у січні, то це дуже добре. На стадіоні “Україна” поле теж хорошої якості”, – зауважив Маркевич.

Також він зазначив, що хотілося б підписати хоча б трьох футболістів, щоб закрити проблемні місця. Зараз ведуться перемовини з потенційними новачками: “Один гравець має невдовзі приїхати, він вже придбав квитки. Це лівий захисник з Колумбії. “Карпати” виступають у Першій лізі, тож це породжує сумніви у процесі переговорів – чи варто їхати до нас. Основна робота проводитиметься вже по ходу другого кола, оскільки влітку ми хочемо ще трьох-чотирьох новачків підписати”.

До слова, Маркевич повідомив, що повернення вболівальників на трибуни – дуже непросте питання: “Нам усім дуже б хотілося грати з підтримкою трибун. Однак слід уважно все оцінити із врахуванням підступності нашого ворога”.

Про зустріч з Яремчуком

“Мені вдалося відвідати матч між “Валенсією” та “Барселоною”. Обидва клуби переживають не найкращі часи, але сам поєдинок видався доволі цікавим. Також я зустрівся з Роман Яремчуком. Ми тепло поспілкувалися. Взагалі я дуже радий, що українські футболісти так проявляють себе у провідних європейських чемпіонатах. Миколенко, Довбик, Циганков, Зінченко є провідними футболістами у своїх командах. Сподіваюся, український футбол у майбутньому ще більше розвиватиметься”.

Джерело: ФК “Карпати” Львів

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.