Екскерівники «Волиньвугілля» завдали екології збитків на понад мільярд гривень

Чотирьом колишнім генеральним директорам держпідприємства “Волиньвугілля”, які з 2017 до 2022 року завдали екології збитків на 1,17 мільярда гривень, повідомили про підозри.

22.05.2023
Екскерівники «Волиньвугілля» завдали екології збитків на понад мільярд гривень
Фото: ДБР

Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань.

Слідство встановило, що 2018 року сплив термін дії спеціальних дозволів Державної служби геології та надр України на видобуток вугілля у двох із пʼяти шахт підприємства, але директор наказав співробітникам видобувати далі. Кожен із наступних директорів, за даними ДБР, чинив так само: порушував закон і шкодив екології.

За чотири роки на шахтах «Волиньвугілля» нелегально видобули 132,4 тисячі тонн корисних копалин, яке продавали за чинними контрактами держпідприємства. Це висновки інженерно-екологічної експертизи, підтверджені документами, вилученими на підприємстві та в регуляторних органах.

Колишнім директорам повідомлено про підозру у незаконному видобуванні корисних копалин загальнодержавного значення (за різними частинами ст. 240 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.