Двоє чоловіків намагались незаконно ввезти в Україну з Угорщини 120 тис. доларів

Вони усно запевняли інспекторів, що переміщують виключно особисті речі.

12.05.2023
Двоє чоловіків намагались незаконно ввезти в Україну з Угорщини 120 тис. доларів

Як повідомили в пресслужбі Закарпатської митниці, на митному посту «Астей», що на кордоні з Угорщиною, виявили значну суму незадекларованої валюти.

Зазначаються, що повертаючись із Євросоюзу на іномарці «Мерседес-Бенц», 64-річний житель Харківщини разом з іншим пасажиром під час проходження митного контролю свідомо обрали «зелений коридор». Цим громадяни підтверджували правомірні наміри перетнути українсько-угорський кордон. 

Утім, під час перевірки автомобіля митники виявили 120 тис. доларів, про які українці чомусь вирішили не повідомляти під час усного опитування. Згідно з вимогами митного законодавства, дозволяється переміщувати іноземну валюту через кордон до 10 тисяч євро на одну особу, не декларуючи.

Чималенька готівка валюти знаходилися серед особистих речей громадян – у рюкзаку та по 10 тис. доларів акуратно складена в обгорнутий поліетилен.

У своїх поясненнях громадяни виправдовувалися, мовляв, не знали вітчизняне законодавство, і що валютні цінності необхідно декларувати.

Тож, за порушення порядку проходження митного контролю в зоні спрощеної смуги (зелений коридор) та переміщення валютних цінностей, що перевищує суму для обов’язкового письмового декларування, відносно водія буде складено протокол за ч. 1 статті 471 Митного кодексу України. Незадекларована валюта, а це – 100 тис. доларів, що за курсом НБУ приблизно становить 3,7 млн, підлягає тимчасовому вилученню.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.