Два головні храми Києво-Печерської лаври закрили для УПЦ МП

Офіційна причина – припинення договору оренди від 1 січня.

02.01.2023
Два головні храми Києво-Печерської лаври закрили для УПЦ МП
Фото: Митрополит Павло

Для УПЦ МП закрили доступ до території Успенського собору та Трапезної церкви. Також відвідування території обмежили для відвідувачів. З 1 січня біля входу на територію Національного заповідника Києво-Печерська Лавра встановлено табличку, що заповідник закрито до 02.01.2023.

“На сьогоднішній день у нас немає доступу до Національного заповідника “Києво-Печерська лавра”, а є доступ до тієї території, яка була нашою. Це всі наші території, але нас туди не пускають”, – заявив намісник Лаври митрополит Павло (Лебідь).

У коментарі “Стране” він заявив, що зараз представники не мають доступу до храмів Верхньої Лаври. Павло вважає, що договір оренди Успенського та Трапезного соборів триває, оскільки про їхнє непродовження йому ніхто не повідомляв.

“Життя в Церкві не зупинилося. Я за 30 років бачив багато президентів. Про одного можу сказати з гідністю – це Леонід Кучма, котрий будував. Всі інші… добрі, добрі. Бог їм в поміч. Може Різдво Христове їх просвятить. А якщо не вийде, то ми не винні”, – заявив Павло.

Нагадаємо, Міністерство культури та інформаційної політики рекомендувало не продовжувати оренду для “УПЦ МП”. Намісник Лаври митрополит Павло закликав президента Зеленського захистити УПЦ МП, а саме – закликати уряд та депутатів не ухвалювати рішення щодо закінчення оренди храмів Лаври.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.