Дев’ять країн Європи пообіцяли безпрецедентну військову допомогу Україні

19 січня міністри оборони й представники міністерств підписали “Талліннську декларацію”, де міститься зобов’язання подальшої військової допомоги Україні на тлі її війни з рф.

19.01.2023
Дев’ять країн Європи пообіцяли безпрецедентну військову допомогу Україні
Фото: умовне

Як повідомляє “Європейська правда”, декларацію підписали міністри оборони Великої Британії Естонії, Латвії, Литви та Польщі, а також представники Данії, Нідерландів, Словаччини та Чехії.

У документі підписанти засуджують “атаки росії, спрямовані на тероризування українського народу, зокрема навмисні атаки на цивільне населення та цивільну інфраструктуру, які можуть становити воєнні злочини”.

“Разом ми продовжимо підтримувати Україну в її переході від опору до вигнання російських військ з української землі. Об’єднуючи зусилля членів і партнерів Альянсу, ми гарантуємо, що глобальна військова підтримка буде максимально стратегічною і скоординованою”, – йдеться в декларації.

Підписанти документа зазначають, що новий рівень підтримки України вимагає надання танків, протиповітряної та протиракетної оборони, які діють разом з дивізійними артилерійськими групами, і “подальшим глибоким високоточним вогнем, що дозволяє цілеспрямовано уражати російські логістичні та командні вузли на окупованій території”.

“Тому ми зобов’язуємося спільно продовжувати надавати безпрецедентну допомогу, зокрема основні бойові танки, важку артилерію, засоби протиповітряної оборони, боєприпаси та бойові машини піхоти для оборони України”, – підкреслюють підписанти “Талліннської декларації”.

Також вони закликали інших членів Північноатлантичного Альянсу і партнерів “наслідувати свій приклад і якнайшвидше надати свої власні заплановані пакети підтримки задля забезпечення перемоги України на полі бою у 2023 році”.

Нагадаємо, що раніше окремі учасники “Талліннської декларації” вже оголосили про свої пакети військової допомоги Україні. Данія передасть Україні 19 самохідних артилерійських установок Caesar; Естонія анонсувала рекордний пакети допомоги; а Британія, серед іншого, передасть Україні 200 бронемашин. 

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.